Ajattelin näin aluksi kertoa vähän itsestäni käyttämällä ask:issakin levinnyttä "kerro 35 faktaa itsestäsi" -haastetta.

1) Olen 18 vuotias (Huom! En järin innokas 18 vuotias. Kun täyttää 18, kaikki olettaa että ryntää innosta kiljuen baariin vetämään perseet vähintään joka toinen viikonloppu, saa kasan ylinopeussakkoja/romuttaa isin mersun ja jotenkin vaan hurahtaa koko siihen täysi-ikäisyyden huumaan. No, minulla ei semmoisia huumia juurikaan ole. Älkää lopettako lukemista tähän! En mää silti ihan tosikko oo!)

2) Opiskelen viimestä vuotta lukiossa (ja nyyhkien jätän sille hyvästit... Oikeesti viihdyn koulussa tosi hyvin, etenkin niillä supertylsillä tunneilla joissa vaan istutaan perseet homeessa ja kirjotetaan muistiinpanoja. Mää oon se tyyppi, joka huokailee pettymyksestä jos ohjelmassa on jotain muuta).

3) Perheeseen kuuluu äiti ja kolmatta vuotta saman katon alla asusteleva uudenkarhea isäpuoli. Isä asuu muualla. Veljiä on vähän joka lähtöön: on isovelipuoli (meillä on sama isä), pikkuveli (samat vanhemmat) ja pikkuvelipuoli (sama äiti), sekä yksi pikkuveikka syntyy ihan näinä päivinä (sama äiti). Isäpuolellakin on lapsukaisia vähän siellä ja täällä, niistä en tunne kuin kaksi poikaa.

4) Olen tällä hetkellä erittäin onnellisesti parisuhteessa. Ollut jo melkein 1,5 vuotta. (tähän kohti valtavat aploodit kiitos! :D )

5) Olen pohjanmaalta kotoisin, mutta olen asunut kohta 11 vuotta keski-suomessa. Murteesta ei ole juuri mitään jäljellä, mutta ainakin äitin mukaan "pohjalaisten akkojen ärhäkkä luonne" on pysynyt matkassa.

6) En harrasta yhtikäs mitään. En ole koskaan harrastanut enkä luultavasti tule koskaan harrastamaan. Moni asia toki kiinnostaa, mutta oon ihan liian mukavuudenhaluinen sitoutuakseni mihinkään kovin tiukasti. Aina kun kysytään, että mitäs mää harrastan niin vastaan, että luen. Ei se oikein mikään oikea harrastus ole, mutta ei multa sen kummempaa harrastusta löydy.

7) Olen ihan jäätävä bench watch:aaja. Löytyy Netflixit ja Viaplayt. Helposti menee koko päivä katsellessa.

8) Maailman parhaita sarjoja on Walking dead, Greyn anatomia, OC, Frendit, The Zoo, Criminal minds ja Moderni perhe. Elän niissä ihan täysillä mukana, enkä kyllä helposti kyllästy katselemaan tai jaarittelemaan niistä :D

9) Mieletön Harry Potter fani! Kirjat, elokuvat, fanikrääsä, kaikki menee!

10) Nälkäpeli -kirjasarja on ehdottomasti yks parhaista kirjasarjoista ikinä, ja oon salaa äärimmäisen kateellinen Suzanne Collinsille, koska se on osannu luoda jotain niin mahtavaa ja kaunista ja eeppistä. Love her, love it. Love.

11) Käytän koulussa aina mieluummin villasukkia kuin kenkiä. Ja villasukkia löytyy kaapista aikamoinen kasa.

12) Tykkään kuunnella musiikkia, mutta se on vähän kausiluonteista. Välillä en muuta teekkään ja välillä ei vois vähempää kiinnostaa. Ja kun sitten kiinnostaa, niin saatan jämähtää pariksikin viikoksi saman esittäjän kappaleisiin tai ihan vaan yhteen kappaleeseen ja rynkyttää sitä repeatilla.

13) Haluaisin kirjoittaa kirjan, mutta se aina vähän jää kesken. Saan "huikean" idean, suunnittelen ja aloitan, mutta kyllästyn ja jätän kesken. Yleensä tarina etenee mun päässä alusta loppuun kaikkine käänteineen (oon aikamoinen haaveilija) enkä sitten saa sitä enää siirrettyä koneelle. Äiti on kirjoittanut kirjan, ja se on ehdottomasti yks hienoimmista jutuista ikinä.

14) Oon valtavan epäsosiaalinen. Mielellään yksin. Enkä tosiaan tykkää monista ihmisistä. Liika ihmisten seura lähinnä stressaa. Uh, ja väkijoukot. Hyi.

15) Suora lainaus itseltäni "mää oon välillä vähän epävakaa". Tämän sanoin poikaystävälle räkää turskien. Tunteet heittelee välillä ihan laidasta laitaan jopa saman minuutin puolikkaan sisällä. Oon yrittäny opetella vähän hillitseen kaikenlaisia itku-, kiukku- tai masennuskohtauksia, mutta edistys on aika hitaan puoleista.

16) Käytän aina älyttömästi hymiöitä tekstatessani ja oon sitä mieltä, että on epäkohteliasta olla käyttämättä.

17) Lipitän päivän aikana litrakaupalla mehua. Hammaslääkärini mukaan suurin paheeni. Häpeän.

18) Muistilaput on elämä. Niitä on siellä täällä mun huoneessa (ostin tälle vuodelle kalenterinkin, ihan vaan että saan organisoitua muistilappumaniani uudelle tasolle).

19) Olen todella, todella järjestelmällinen ja nautin siivoamisesta. Tästä on poikaystävän kanssa jonkin sorttimenttisiä erimielisyyksiä tasaisin väliajoin, koska me ollaan pakkomielteisen siistejä eri tavoilla. Mää tykkäänettä asioilla on oma paikka, joille ne pistetään käytön jälkeen, se inhoo suihkuverhoja koska niissä voi olla bakteereja ja on tottunu siihen, että talo siivotaan kerran viikossa lattiasta kattoon (sen äiti on vääääähän pakkomielteinen tän suhteen).

20) Keksin tänään että haluaisin soittaa ukulelea. Saas nähdä miten käy.

21) Aion opiskella luokanopettajaksi. Kerron siitä ja etenkin pääsykoerumbasta täällä myöhemmin lisää.

22) Suoriudun koulusta käsittämättömän hyvin käsittämättömän vähällä vaivalla. En ole juurikaan mistään ottanut stressiä koko lukion aikana, lukeminen on jäänyt edeltävään iltaan ennen kokeita (tai jäänyt kokonaan lukematta), mutta keskiarvo on kuitenkin 8. Yksikään numero ei ole peruskoulusta laskenut, osa jopa noussut roimasti. Niin se on mennyt ykkösluokalta peruskoulun läpi ja lukionkin ajan. Tämä on sitten ehdottomasti mun ainoa supervoima. Mikään muu ei sitten nii helposti onnistukkaan :D .

23) Italia on ihana. Maa, kieli, kaikki. Opiskelin lukiossa sitä huiman kahden kurssin verran, mutta se osui pahaan paikkaan kakkosvuoden syksylle, jolloin iski pieni burn out, ja piti vähän vähentää hommia. Stressiä ei tullu niinkään koulusta, vaan elämästä yleensä. Italian lopettaminen on myöhemmin kaduttanut älyttömästi, mutta aion jatkaa sitä jossakin jossain vaiheessa. Se on myös ehdottomasti mun unelmien matkakohde, halusin ehkä jopa asua siellä vähän aikaa.

24) Odotan innolla ja kauhulla omaan kämppään muuttamista ensi syksynä. Olen varustanut itseäni tasaiseen tahtiin abivuoden alusta asti, eikä juurikaan perustavaroita enää puutu. Lähinnä pelottaa se, ettei nää äitiä ja pikkuveljiä joka päivä.

25) Kesällä minusta tulee inttileski kun poikaystävä lähtee armeijaan heinäkuussa. Vertaseisauttavallakauhulla odotan.

26) Mistä tulikin mieleen, että kauhuelokuvat on mahtavia. Etenkin zombi-leffat.

27) Jos saisin olla jonkinlainen taruolento, haluaisin olla ihmissusi. Just because.

28) Parhaita ystäviä ei juuri ole. Kavereita on enemmän kuin koskaan ennen elämässä. Iso osa uusia tuttuja lukion varrelta. Ala-asteella oli sellainen "bestis" viritys neljän vuoden ajan. Oltiin aikalailla kuin siskoksia, vietettiin suurin osa viikostakin yhdessä aina jomman kumman kotona. Kumpikin läheni toisen vanhempien kans siihen malliin, että illalla annettiin yöhalit. Se katkesi kuitenkin seiskaluokalla, kun mua ei oikein kiinnostanu suosittujen piiriin hiippailu. Ylä-asteella löysin sitten ihan uuden ja erilaisen kaverin, josta tuli sitte vähitellen ja vähän salavihkaa uus paraskaveri. Nykyään asutaan eri paikkakunnilla ja keskusteluyhteydet on vuosien mittaan vähä huonontunut.

29) Pelkään hämähäkkejä, käärmeitä, korkeita ja ahtaita paikkoja, syöpää, lintuja, kuolemaa, hylkäämistä, ötököitä, raiskaajia ja murhaajia, sekä välillä aaveita (koska tyhmyyksissäni katson yöllä kauhuelokuvia yksin. Tuossa ei ole läheskään kaikki pelot, niitä riittää roppakaupalla.

30) En ole millään tavalla liikunnallinen tai urheilullinen tai mitään sellaista. Koululiikunta oli pakkopullaa. Enkä käy salilla vaikka se on muodissa.

31) Inhoan selfieiden ottamista. Tulee kiusaantunut olo.

32) Teen mielelläni yksityiskohtaisia suunitelmia, suorastaan nautin siitä, mutta niiden toteuttaminen on vähän niin ja näin.

33) Olen usein yrittänyt pitää päiväkirjaa, mutta olen onnistunut vain kerran jatkamaan sitä melkein vuoden. Se oli se vuosi, kun vanhempani erosivat, ja se oli jonkinlainen tunteiden käsittely keino. Kai. Ero sinällään oli oikestaan hyvä juttu, sen jälkeen elämä oli paljon helpompaa ja mukavampaa. Aikalailla siihen asti kun tuli se uusi isäpuoli.

34) Olen toivoton himoshoppaaja, mutta vartalolleni on hankala löytää sopivan kokoisia, istuvia vaatteita. Olen hoikka, mutta isopeppuinen ja keskivartaloni on kovin lyhyt. Eli paidat on liian pitkiä ja housut on liian pitkiä. Hankalaa on. Isä kutsuu rakastavasti persjalaksi. Isän ansiota on se, että olen hoikka. Tarkemmin sanoen isän supergeenien. Me ei ihan hevillä lihota. Ei vaikka yrittäisi. Isä on yrittänyt melkein vuoden (se oli stressin takia aika anorektikko-kunnossa). Mutta nautin geeneistäni täysin siemauksin ja harrastan bench watchin ohella bench eating:ia. Mättö-ruoka rulaa!

35) Kauneus sekoittaa mun pään. Tykkään kaikesta kauniista. Siitä tulee hyvä olo. Arvostan siis suuresti esteettisiä arvoja :D Huom! Älkää tuomitko snobiksi ja törsääjäksi, suurin osa mun arvostamasta kauneudesta on hyvin halpaa, kotikutoista tai täysin ilmaista. Etenkin ihanat kevät- ja syyspäivät :)

 

Siinä ois pieni ensisipaisu muhun, lisää seuraa sitä mukaa kun tässä saan aikaiseksi ja ehdin, ensi viikolla alkaa pääsykoe-urakka. Tämän viikon aion palautua kirjoituksista ja tehdä jotain kivaa. Näin aluksi tämän blogin :)